Tuesday, June 30, 2015

Bilik dan Rumah sewaan Harian.


 Untuk satu malam :

Lokasi : Belakang Stesen minyak Petronas Batu Rakit (Wakaf Tengah / Padang Nenas) - 2km dari Unisza dan UMT kampus Gong badak,MRSM K.Trg dan IPGuru Batu rakit.

Rm50 sebilik (hawa dingin) untuk 2 orang shj.
Rm70 sebilik (hawa dingin) untuk 3 orang sahaja
Rm120 dua bilik (hawa dingin) 5 orang sahaja.

jika lebih 5 orang "CAS RM170.00"

Rm170 sebuah rumah 3 bilik (hawa dingin 2 bilik dan kipas satu bilik) 

Call/Wassap/Telegram :  012-9543864 / 019-9429842



Banglo (batu) Setingkat 6 bilik Gong Kiat/Padang Midin Kuala Terengganu RM350


Yang Penting : LUAS serta  Chek in / Chek Out lebih masa dan ramai TANPA dicas tambahan.

Alamat Rumah : 1659, Kampung Gong Kiat,Padang Midin, 20050 Kuala Terengganu.
Wasap /Telegram 0129543864

SEWAAN HARIAN: RM350.00 utk 1 mlm.
( 5 km dari Bandar Kuala Terengganu)
Mengapa anda bayar lebih .....!!  kepada hanya 1 (satu) bilik di HOTEL? Lebih baik anda  belanja RM350.00 kepada sebuah rumah yang ada 6 (enam) bilik untuk 2 hari 1 malam. Lebih happy dan Enjoy.!! - Parking depan rumah je!!
10 buah kereta (4 buah berteduh dan 6 buah tanpa teduh).


Booking awal digalakan.  
Deposit RM50.00/mlm tanda confirm.
 Akaun Maybank : 163064095943 - Kamarudin bin Karim (maklum selepas bank in).
Bayaran penuh semasa ambil kunci atau check in.
Rumah ini  rumah tumpangan sewaan harian standard biasa.(Sederhana)
Berpatutan/bersesuaian  dengan harganya.
Penghawa dingin ada 4 bilik + 2 bilik kipas .
Amat sesuai untuk Penginapan keluaga besar hadir Majlis Perkahwinan atau bercuti ramai-ramai.
Pelajar sekolah sebuah bas boleh menginap di sini.
Bas parking di jalan utama 50 meter dari rumah.
Kapasiti / muat 30-40 orang (termasuk tidur di  ruang tamu dan  ruang keluarga) 
Parking 10 buah kereta : berteduh 4 dan 6 tanpa teduh
Jika dari Padang Midin ke Bandar Kuala Terengganu: 

Masuk kiri Simpang jln Kg Binjai Berambu.(Gambar dibawah)
 lebih 20 meter jumpa Surau Nurul Iman - belok kiri lebih 30 meter jumpa jambatan pendek (parit) - lepas jambatan tu pandang kanan rumah kedua)





Rumah banglo batu setingkat, luas 2,900 kaki persegi mempunyai 6 bilik tidur, 4 bilik air/tandas.
Rumah  luas : Ruang tamu ada 1 ruang , (16 kaki x 12 kaki), ruang keluarga ada 2  ruang (16 kaki x 16 kaki) dan (12 kaki x 12 kaki).
Dapur luas (20 kaki x 20 kaki).
Dapur ada 1 bilik air luas tanpa tandas(6 kaki x 8 kaki).
Tandas duduk hanya 1 (satu) sahaja yang lain tandas cakung.
Kemudahan di Ruang Dapur: Meja makan 6 kerusi, dapur gas, peti ais,  periuk kecil, kuali, cerek air, pinggan mangkuk, gelas , cawan set tea, pisau, pencuci pinggan.
Penggosok baju (sterika) disediakan.  

Keselamatan: Rumah bergril penuh dan berpagar.

Kedai untuk sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam berdekatan sahaja. Katil dan tilam untuk 16 orang  
Bilik 1 - Katil kelamin + ,hawa dingin + kipas siling,bilik air di dalam.
Bilik 2 - katil kelamin + 1 katil bujang + bilik air didalam, kipas siling.
Bilik 3 - katil kelamin +  1 katil bujang + hawa dingin + kipas siling.
bilik 4 - katil kelamin + 1 katil bujang +  hawa dingin + kipas siling.
Bilik 5 - katil kelamin + kipas.
Bilik 6 - 3 katil bujang  + kipas.siling.
Tilam  bujang tambahan juga ada disediakan.
Arah tuju rumah dari Mydin Mall/giant Bukit Besar/Padang Hiliran:
Label/papan tanda jalan Kuala Terengganu - Kuala Berang - Kuala Lumpur.
- Kg Wakaf Beruas.
- Kg Wakaf Mempelam.
- Kg Pengadang Baru.

KG GONG KIAT.(sebelum tu jumpa stesen minyak Petronas Padang Midin sebelah kiri)
- Kg Padang Midin.
- Kg Bukit Payong.
- kg Ajil.
- Simpang Jerangau Jabur/Bukit Besi. KUALA LUMPUR.
- Kuala Berang.
Anda akan dibawa/ditunjuk arah ke rumah berkenaan bila mahu sewa/tinggal rumah berkenaan jika susah jumpa .
LOKASI : 50 meter dari jalan utama lebuh raya Kuala Terengganu - Pengadang Baru
GONG KIAT - Padang Midin - Bukit Payong - Ajil - KUALA LUMPUR.

0.5km dari pusat tudung / textile DESA MURNI, PENGADANG BARU Kuala Terengganu.
0.5km Kem askar Padang Midin.
50 meter surau Nurul Iman Gong Kiat.
100 meter stesen minyak Petronas Padang Midin/Gong Kiat KT.
150 meter stesen Caltex Pengadang baru KT.
0.5km Masjid Jamek Pengadang Baru KT.
Restoran/kedai makan - SeaFood.
2km Masjid Kepong.
2km Sekolah Menengah Padang Midin dan Tun Telanai.
3km Masjid Padang Midin.
5km : 5 minit
- Mydin Mall dan Giant Bukit Besar/padang hiliran.
- Bangunan Perpustakaan Negeri Terengganu.
- Pusat Sains terengganu.
- Pusat Dagangan Terengganu(TTC).
- cawangan bank-bank tempatan seperti CIMB,
Bank Islam dan mesin ATM lain.
- Bangunan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).
- Pasar Tani setiap Sabtu bersebelahan Perpustakaan.
- Bangunan Bank Negara cawangan Kuala Terengganu.
- Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu.
- Bangunan mahkamah Syariah Kuala Terengganu.
- Bangunan Pejabat Tanah dan Agama Kuala Terengganu.
- Bangunan Jabatan Pengangkutan Jalan Kuala Terengganu(JPJ).
- Bangunan Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu.
- Hypermarket Sabasun Kuala Terengganu.
- Jabatan Bomba Terengganu.
- Pertubuhan Peladang Kuala Terengganu.(depan jejantas Mydin Mall).
- Kuaters Polis kuala Terengganu(Padang Hiliran).
- Jabatan Haiwan Bukit Kecil.
- Taman rekreasi Bukit Besar berhampiran Bank Negara.
- Taman Sinar Harapan Kuala Terengganu.
- 6km Gong Kapas
- 8km Pasir panjang.
 9km Pantai Chendering.
9km dari pasar payang Kuala Terengganu.(melalui mydin/giant) 
9km Jeti Shah Bandar ke Pulau Redang.

9km Stadium Negeri Kuala Terengganu.
9km Universiti Sultan Zainal Abidin(UNISZA) Kampus Kota KT.(Depan HSNZ).
 15km pantai telok Ketapang(belakang Airport KT)
15km Tasik Kenyir Kuala Berang.
18km Universiti Sultan Zainal Abidin(UNISZA) Kampus Gong badak.
18km UMT ( Universiti Malaysia Terengganu) Gong Badak KT.
   Dalaman Rumah :











































































































            Susun atur kereta



























Teres Setingkat 3 bilik tidur 2 bilik air (Taman Permata I) Wakaf Tengah



SEWAAN HARIAN:    RM170.00 shj 1 mlm
Wasap / Telegram 0129543864

Rumah dalam Taman Perumahan Di Wakaf Tengah:
Alamat : No.5,Taman Permata I,
(Belakang Stesen Petronas Batu Rakit),
Wakaf Tengah, 21030 Kuala Terengganu.

( 16 km dari  Bandar Kuala Terengganu).

Rumah Teres :  3 bilik :  2 bilik berhawa dingin & 1 bilik kipas.
Master bedroom bilik air di dalam.(katil kelamin + katil bujang).
Bilik no.2 ada dua katil bujang.
Bilik no.3 ada satu katil bujang sahaja.
Ruang tamu luas ada kerusi set dan TV
Penggosok baju disediakan.
SOLAT : Sejadah disediakan.
Ruang dapur ada meja makan 6 kerusi dan 1 peti ais,periuk nasi letrik,pemanas air,dapur gas ,pinggan mangkuk serta gelas disediakan.
Jenis Tandas : 1 unit jenis mangkuk duduk dan 1 unit mencangkung.
Tempat letak kereta luas - dalam pagar muat 3@4 buah kenderaan.
Taman perumahan di belakang stesen minyak Petronas Batu Rakit di Wakaf Tengah.
Berminat booking awal digalakkan :
Deposit RM50.00 tanda confirm ke akaun Maybank no.163064095943 -Kamarudin bin karim (maklum bila dah bank in).
Bayaran penuh bila terima kunci masuk.

*******Sekiranya ramai boleh tempah bersama Taman Melor 4 bilik berhadapan dengan Taman Permata ini,
jumlah 7 bilik sewaan hanya rm350.00 sahaja.

Peta Lokasi





Persekitaran Kedai Keropok Lekor popular.(Kg Tanjung 2km dan Keropok sukaramai  Mengabang Lekar 3km).
1 km Klinik Kesihatan Batu rakit. (Tempat kursus KKM)
1km Kedai makan/restoran 24 jam .
Kedai buah-buahan dan runcit.
1km Masjid Padang Nenas dan 3km Masjid UNISZA.
300 meter ATM BSN . 
3km Institut Latihan Perindustrian Gong Badak.(ILP).
Klinik swasta dan kerajaan berhampiran.
Kejiranan selamat dan lampu dalam taman terang benderang.
Waktu masuk biasa bermula 2.00 petang dan keluar sebelum 12.00 tengahari .
Walau bagaimanapun waktu mengikut keperluan dan rundingan/budibicara terma & syarat.
Rumah ini dekat dengan MRSM Wakaf Tengah (200meter).
0.5km Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM) Kampus Dato' Razali Ismail,Batu Rakit.
3km Universiti Sultan Zainal Abidin - (Unisza) - Gong Badak.
3km Universiti Malaysia Terengganu(UMT) - Gong Badak.
1 km Pantai Mengabang Telipot.(ikan/sotong celup tepung)
3 km Pantai Tok Jembal (pinggir UMT)
3 km Pantai Batu Rakit. 
5 km Pantai Peranginan Telok Ketapang
hampir dengan Lapangan Terbang Sultan Mahmud.
(Pantai ini kedua terbesar/popular selepas Pantai Batu buruk)- di sini pantai cantik,kemudahan gerai makanan laut, pantai panjang, parking luas, taman permainan kanak kanak luas dan yang penting keselamatan.
4km Emporium Hock Kee Seng.
5km SabaSun hypermarket 2.(Wakaf Tembesu)
8km INSTEP/ALAM Batu Rakit .
6km Kompleks Gong Badak(Stadium Tertutup).(kurang 10 minit)
7km Lapangan Terbang Sultan Mahmud (Kuala Terengganu)
13km mydin Mall dan Giant.
16km dari Bandaraya Kuala Terengganu
18km Masjid Kristal (Taman Tamadun Islam) dan Muzium Negeri Trg di Losong.
19km Hospital Sultanah Nur Zahirah(HSNZ).
21km Masjid Terapung Kuala Ibai.









































































Rumah teres setingkat 4 bilik 2 bilik air - Taman Melor Wakaf Tengah



SEWAAN HARIAN: RM189.00/mlm.
Wasap / Telegram 0129543864


Alamat : No 7, Taman Melor,
(Belakang Stesen Petronas Batu Rakit),
Wakaf Tengah,
21030 Kuala Terengganu.
(Arah ke Gong Badak-UNISZA @ UMT

 16 km dari Bandar Kuala Terengganu(15-20 minit)

Rumah 4 bilik (2 bilik aicon 2 bilik kipas).


Berminat mesej @ call Pak Deen 019-9429842. 
Booking awal dialu-alukan. harga berpatutan. 
Deposit rm50.00/mlm tanda confirm ke akaun Maybank no: 163064095943-kamarudin Karim.

Sekiranya ramai, boleh tempah bersama Taman Permata ,
( 3 bilik) berhadapan taman ini,
jumlah 7 bilik (Taman Melor 4 bilik + Taman Permata 3 bilik) sewaan 2 unit rm350.00 sahaja.
Lokasi:
Jika datang dari arah Kuala Terengganu -Wakaf Tengah : Sebelum stesen Minyak Petronas Batu Rakit, masuk kanan  jalan depan MRSM , masuk je 100 meter jumpa (simpang), belok kiri 100 meter lagi akan jumpa Papan tanda  TAMAN MELOR, belok kanan ( Rumah no.7 - kiri).


Peta Lokasi 


                                   

Rumah ada 4 bilik dan 2 bilik air / tandas
Bilik no.1-  1 katil kelamin + katil bujang (aicon) dan bilik air didalam),
Bilik no.2-  1 katil kelamin + katil bujang (aicon),
Bilik no.3 - 2 katil bujang (Kipas),
Bilik no.4 - 2 katil bujang (kipas).
(Sekarang ni katil untuk 10 orang dewasa)
Peralatan : Kerusi set Sofa, Meja makan 6 kerusi,TV , Peti Ais,pemanas air masak, pinggan mangkuk,gelas,

Diluar - ampaian kain,tong sampah.

Jenis Tandas : 1 unit jenis mangkuk duduk dan 1 unit mencangkung.

Parking 2 kereta, Lampu jalan dalam taman terang benderang. Kedai makan (selera kampung 24 jam) hanya 1 km sahaja..Masjid dan surau berhampiran dekat sahaja.


15-20 minit memandu berkereta dari Bandar Kuala Terengganu melalui Jambatan Sultan Mahmud,Stadium Sultan Mizan,Gong Badak ke UNISZA(UDM) dan UMT.

0.5km dengan IPGM (Intitut Pendidikan Guru Malaysia) Wakaf Tengah,Batu Rakit Kuala Terengganu.
200 meter MRSM Wakaf Tengah, Kuala Terengganu.
3km ILP (Institut Latihan Perindustrian Gong Badak)
Persekitaran Kedai Keropok lekor Popular (Kg Tanjung,Batu Rakit).
3Km Universiti Sultan Zainal Abidin(UNISZA) dulu dikenali UDM (Universiti Darul Iman).
3Km Universiti Malaysia Terengganu (UMT).
1 km Pantai mengabang Telipot.(ikan/sotong celup tepung)
3 km Pantai Batu Rakit.
 5 km Pantai Teluk Ketapang - belakang Airport Kuala Terengganu.
(Pantai kedua popular selepas Pantai Batu buruk. Pantai Teluk Ketapang cantik,pantai panjang,kemudahan gerai makanan laut,taman permainan kanak kanak,pemandangan menarik.
Setiap hari minggu pengunjung bertambah ramai dari hari biasa. Kalau berkunjung Kuala Terengganu, rugi tak datang di sini.(Ikan dan sotong celup tepung sangat popular).

6Km ke Lapangan Terbang Sultan Mahmud Terengganu.

5.5km Kompleks Sukan Negeri,Gong Badak dan Stadium Tertutup Negeri, Gong Badak.

Jika datang dari Kota Baharu Kelantan melalui jalan Pantai : Penarik ke Batu Rakit - Wakaf Tengah.(Akan jumpa kawasan Kedai/gerai keropok Lekor dan keping)

Kemudahan berhampiran dengan Pasar malam wakaf Tengah, Bank Simpanan Nasional Cawangan Wakaf Tengah. Restoran/kedai makan berhampiran, Surau wakaf Tengah. Kedai makan 24jam pun ada di jalan utama ke Padang Nenas menghala ke masjid Padang Nenas,Wakaf Tengah.

Stesen petronas wakaf Tengah/batu Rakit ada Institut Latihan Bahasa Inggeris Batu Rakit Kuala Terengganu.
        

10km INTEP(Institut Teknologi Petronas dan ALAM batu Rakit)
13km Mydin Mall dan Giant.
18km Masjid Kristal (Taman Tamadun Islam) dan Muzium Negeri Trg di Losong.
21km Masjid Terapung Kuala Ibai.

                                



                                                                                                             







Rumah semi D Taman Ida dekat UNISZA Gong Badak.


TERKINI  Akan Tamat Sewa akhir ogos/september 2015.

Boleh booking Sekarang : Sewa Rm600.00 sebulan

SEWAAN BULANAN tanpa perabut : Rumah berkembar setingkat - semi D - 3 Bilik tidur dan 2 bilik air/tandas. Taman Ida @ Gong Datuk, Kuala Terengganu. Setiap bilik luas 12x12 kaki persegi. Bilik utama ada bilik air di dalam. 2 bilik lagi kongsi bilik air ruang dapur. Ruang dapur berasingan dengan ruang tamu depan pintu utama dan sliding.
Rumah berpagar dan parkir berteduh.
UNTUK STUDENT UNISZA JALAN KAKI @ BERBASIKAL YG TIADA KENDERAAN.

LOKASI : 50 meter jalan utama KUALA TERENGGANU - UNISZA - WAKAF TENGAH - BATU RAKIT.
kawasan Taman ada stesen Petronas dan kedai Rm2.00 dan PIZZA melayu.
0.5km dari UNISZA- Universiti Sultan Zainal Abidin Kampus Gong Badak.
1km dari UMT - Universiti Malaysia Terengganu kampus Gong Badak.
3km dari Institut Perguruan Malaysia Kampus Dato Razali Ismai, Batu Rakit.
13km dari INSTEP Batu Rakit.

Kemudahan kedai makan dan restoran dekat / berhampiran sahaja. Restoran SeaFood dan Kedai Nasi Kerabu Ayam Bakar.
Masjid-masjid dekat:Masjid UNISZA, Masjid Kg Padang Nenas, Masjid Kg Gong Pak Jin.
Pilih je semua dekat.
Pasar malam pun dekat di kg Pak Tuyu di tepi pagar UNISZA- student2 UNISZA/UMT ramai kat sini.


Thursday, June 25, 2015

Fikir BESAR dalam perniagaan

Posted by Irfan Khairi under Tip Perniagaan


Sememangnya mudah untuk berfikir kecil dan mempunyai sasaran perniagaan yang kecil. Tetapi, kita akan mencapai lebih banyak dan besar apabila kita berfikir BESAR!
Dalam kejayaan, mindset memainkan peranan penting. Begitu juga untuk usahawan, untuk berjaya dalam perniagaan dan kembangkan perniagaan ke tahap yang lebih besar, kita perlu ubahkan mindset untuk berfikir besar.
Mungkin apa yang kini kita capai dalam perniagaan, bagi kita sudah mencukupi. Ataupun bagi kita, keadaan kita kini boleh dikatakan membanggakan. Tetapi, “mencukupi” dan “membanggakan” adalah berdasarkan perbandingan dengan apa?
Adakah berdasarkan dengan pendapatan kita yang kini sudah lebih, atau pendapatan usahawan hebat lain yang mungkin berjuta-juta RM? Adakah berdasarkan pesaing-pesaing yang kecil di sekeliling kita, ataupun pesaing berjenama besar di Malaysia atau serata dunia?

Untuk mencapai sesuatu yang lebih hebat dan lebih besar, pastinya perlu mula dengan mindset berfikir besar dalam perniagaan.
Membaca kisah-kisah usahawan jutawan dari serata dunia, kesemuanya mempunyai visi dan misi yang besar pada awal penglibatan perniagaan. Walaupun masih tidak mempunyai apa-apa atau walaupun perniagaan masih di tahap baru, matlamat yang besar itu membawa mereka ke tahap yang lebih tinggi.
  • Sekiranya kini anda mempunyai perniagaan tudung kecil-kecilan, pernah kah anda terfikir untuk menjadi jenama besar di Malaysia atau jenama tudung muslimah popular dunia setaraf Vera Wang, Donna Karen, Jimmy Choo?
  • Sekiranya anda mempunyai perniagaan bakery atau membuat cookies, pernahkah anda terfikir menjadi jenama besar seperti Famous Amos yang terkenal serata dunia?
  • Sekiranya anda berniaga burger kecil-kecilan sekalipun, pernah kah anda terfikir akan menjadi McDonalds, Burger King atau Wendys?
Mungkin kita tidak pernah kerana berbagai alasan seperti, mereka boleh la, aku mana boleh. Aku takde ilmu. Aku dakde modal. Aku tak ada contacts. Aku tak ada ini… aku tak ada itu…
Maka, di takuk lama lah perniagaan kita dan tidak akan berkembang.
Kebanyakan usahawan-usahawan jutawan juga bermula tanpa ilmu, tanpa modal, tanpa contacts. Apa yang mereka lakukan adalah berfikir besar untuk MENCARI ILMU, MENCARI MODAL dan MENCARI CONTACTS.
15 tahun lalu ketika saya memulakan perniagaan, saya juga tidak mempunyai ilmu, modal dan contacts. Tetapi hari ini, perniagaan saya dan contacts saya telah capai ke luar negara. Semuanya kerana berfikir besar 15 tahun lalu!

Monday, June 22, 2015

Jangan Berhenti Kerja Jika Anda…




Perkongsian ini adalah tulisan Puan Suraya Ali, pemilik Lunatots. Beliau menulis berdasarkan pengalaman dan pemerhatian beliau sendiri. Jika mahu memulakan bisnes, anda memerlukan sebab (WHY) yang kuat. Kenal pasti apa niat anda untuk menceburkan bisnes.
Jika niat anda untuk berhenti kerja bagi memulakan bisnes tergolong dalam kriteria yang disebutkan dibawah, kami nasihatkan anda untuk memikirkannya semula.
Saya memulakan perniagaan online Lunatots Malaysia pada 2008 dan berhenti kerja pada 2009.

Jangan Berhenti Kerja Jika Anda…

Saya catatkan tulisan tentang ‘Jangan berhenti kerja dan memulakan perniagaan’ kerana 7 sebab ini:

1. Tidak Sukakan Bos atau Kerja Tersebut.

Ianya situasi attitude dan penerimaan. Kita memerlukan hati yang besar dan kemaafan yang luas sebagai usahawan.
Andai dibawa marah dan geram ke perniagaan, imej itu tersiar dalam pembawakan.
Usah berhenti kerja dan memulakan niaga kerana ‘fed-up‘ dengan kerja. Ianya bahaya. Kita mungkin ‘give-up‘ dengan bisnes niaga juga. Dan membawa marah ke mana mana.

2. Kita Pandai Membuat Sesuatu Produk.

Puja dan puji orang katanya masakan kita sedap atau pujian tentang bakat kita kadangkala tidak tepat. Bakat berbisnes dan bakat membuat produk ianya tidak sama — jauh beza.
Ini adalah 3 bakat yang ada yang amat berbeza antara satu sama lain:
  • Bakat Buat
  • Bakat Jual
  • Bakat Berbisnes

3. Mempunyai Masalah Kewangan.

Jangan mula berniaga kerana masalah kewangan. Hutang kredit kad, gaji tidak cukup dan kawan yang berniaga bercerita ribu dan juta. Jangan mulakannya jika kita mempunyai masalah diatas.
Situasinya ialah pengurusan wang. Andai wang gaji yang sedikit tidak dapat dikendali, kita tidak akan dapat menguruskan wang yang banyak. Ia bukan tentang jumlah. Ia tentang kebolehan pengurusan.

4. Ingin Menjadi Jutawan.

Jutawan tidak pernah bercita-cita mahu menjadi jutawan (pada mulanya). Mereka sukakan kebebasan. Mereka mahu melakukan sesuatu dan menjadi ejen perubahan.
Usahawan yang mahu mendapatkan duit yang banyak biasanya tidak dapat menyimpan kerana apabila dia dapat dia akan suka membelanjakannya. Ia ada dalam subconscious mind kita.

5. Menerima Peluang Perniagaan.

Usah mula berniaga sekiranya mempunyai peluang membuka gerai di food court dan sepertinya. Bisnes ialah komitmen. Setahun, dua tahun dan seterusnya.
Kadang tidak nampak hasil 6 bulan pertama. Masihkah kita akan teruskan. Masihkah kita akan bertahan. Masihkah ada senyuman.

6. Inginkan Lebih Masa Bersama Keluarga.

Usah berhenti kerja. Lebih baik kita makan gaji sahaja. Tiga tahun pertama pulang tengah malam tiba tiba anak sudah dewasa.
Kenduri kendara saudara mara bukannya tidak mahu kita jenguk namun program setiap hujung minggu pada bisnesniaga. Bukan maksud saya, kita tidak akan dapat apa yang kita mahukan. Cuma usah berhenti kerja kerana perkara diatas.

7. Rasa Sudah Banyak Membantu Orang Menjadi Kaya.

Ini juga bahaya. Sering saya dengar kita kerja siang dan malam yang kaya orang lain bukan kita. Cara menjadi kaya ialah mengkayakan orang lain dan belajar darinya.
Belajar gayanya. Tekuni fikirnya. Orang kaya suka berkongsi. Cerita, pengalaman dan apa sahaja adanya. Perbetulkan mindset kita tentang kaya dan bisnes niaga.
Saya berhenti kerja dahulu kerana merasakan dunia penyusuan susu ibu memerlukan komitmen. Sewaktu keluar pejabat saya beritahu bos, saya akan buatnya bangga. Terima kasih kerana mendidik kami suami dan isteri menjadi manusia.