Tuesday, September 22, 2009

Raya bersama keluargaAlhamdulillah...tahun ni dapat beraya bersama keluarga dan adik beradik,yang dekat dan yang jauh semua ada beraya dikampung. Ipar duai semuanya balik kampung. Yang penting dalam satu masa semua bertemu, lebih suka lagi anak-anak berjumpa bapa saudara,sepupu-sepupu..masing masing seronok...apa tak seronok nya kecil besar dapat duit raya, ada tu bagi hadiah lagi.

Lebih seronok lagi kami adik beradik semalam raya kedua buat hari 'keluarga raya' masing-masing bertukar hadiah selain bertukat duit raya. Acara ini kami buat dua tahun sekali bila semua adik beradik dapat berkumpul semua. Seronok dan gempak gempita dengan suara kegembiraan.Inilah hebatnya raya, hubungan silatulrahim terjalin lebih erat lagi.

***Bersyukur kepada Allah kerana kami masih dapat beraya lagi tahun ini dan diharap masih panjang umur untuk tahun hadapan pula. Allah masih bagi kesihatan sihat wal afiat dan dapat beramal untuk bekalan akhirat. Terima kasih Allah kerana tahun ini juga rezeki bertambah dapat tambah rumah lagi, dan juga isteri dapat naik pangkat setingkat lagi serta anak anak semuanya sihat-sihat belaka terutama dalam pelajaran untuk hadapi PMR dan SPM, yang UPSR dah selesai. Tahun ni 3 orang periksa. Ya..kalau kita bersyukur apa yang Allah berikan kepada kita,insyaallah tuhan akan menambah lagi.Amin.