Wednesday, June 23, 2010

Hari gembira bergandaPada 21.6.2010 adalah hari lahir aku ke 40an..Dah masuk hari tua dah aku ni. Teringat imam Ghazali bila beliau mencapai umur 40, beliau mula bertongkat, bukan kerana tak dapat berjalan tapi untuk mengingat kepada dirinya bahawa dia sudah mula tua dan sudah mula dekat dengan hari mati. Bekal untuk mengadap Tuhan nanti adakah cukup amal kebaikan,pahala,suruhan NYA dibuat dengan rajin dan betul atau tiada langsung?. Inilah yang menginsafkan diri..hidup perlu diteruskan tapi mesti dilandasan yang betul dan diredhai Allah. Ilmu dan harta dicari tetapi perlu ingat ke arah mana ilmu harta digunakan. Jika ke arah diredhai, insyaallah diberkati dan rezeki lagi di kurniakanNYA, tetapi jika disebaliknya, balasan setimpal akan diterima kelak. Aku berdoa siang dan malam supaya aku ditempatkan dalam golongan yang diredhaiNYA. Rezeki yang di beri, diguna untuk kebaikan...Insyaallah..
Pada 22.6.2010 gembira bertambah rezeki kerana isteri aku hadir majlis Konvokesyen OUM ke 8 di Kuala Lumpur Dewan Merdeka PWTC., Aku dan anak2 turut serta..Tercapailah cita citanya nak genggam segulung ijazah. Selama 2 tahun bertungkus lumus belajar dan aku juga berkorban tenaga, masa, wang ringgit dan sokongan moral untuknya belajar. Alhamdulillah berjaya..TAHNIAH MY DARLINGKU.!

Waktu di Kuala Lumpur menginap di Hotel Seri Pacific(five star) kembar dengan PWTC tu dan pada hari lahirku 21hb tu dapat KEK COKLAT STRAWBERY hadiah dari hotel. Terima kasih kepada pekerja hotel tersebut kerana terperasan tarikh keramat tu...